2015. már 06.

A gyűrőóra története

írta: someTHING
A gyűrőóra története

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy magyar cég ami kiatlálta a gyűrűórát, azaz a Ring Clock-ot...

Ennek a hírnek a hallatán feltehetjük magunknak a kérdés: Mi lesz a következő? Miből csinálnak még elektromos kütyüt? Ez már lehet, hogy kezd kissé ijesztő lenni, de tartsuk magunkat a mottónkhoz: "A gépeket ma már nem tudjuk kikerülni, törődjünk bele!

Tehát az óráról. A gyűrű maga vaskosabb egy pecsétgyűrűnél, és egymástól függetlenül forgatható belső gyűrükből áll, melyek forgatásával (nem tudom hogy) lehet leolvasni az időt. a gyűrű belsejében kék vagy borostyán színű ledek vannak. A töltés pedig elvileg vezeték nélküli, és a töltő "állomáson" lehet beállítani az órát is. Az aksi normál használat mellet 1-2 napot bír, de aki állandóan forgatgatja, az 2 óra alatt is le tudja meríteni. Az óra élettartamát különben 2-3 évre becslik, kb. mint egy okostelefonét. Ezután a gyártó reményei szerint a Ring Clock 2.0-ra cserélik majd le az órát. Eddig több mint $200.000 vagyis 55-56 millió forintot gyűjtöttek össze.

További infó + képek,videók: ringclock.net

Ezzel a bejegyzéssel zárnánk a mai napot, reméljük, az előző négyet is elvolvastátok! Szintén reméljük, hamarosan ismét ünnepelhetünk, de már 100 olvasó társaságában!

Köszönjük, hogy olvastok minket!     someTECH

Szólj hozzá

magyar óra gyűrű gyűrűóra Kütyü Bestof ringclock